onsdag 26 januari 2011

Choklad- och kolapaj

Pajen  fick godkänt av samtliga!
Så här kommer receptet, håll tillgodo!

CHOKLAD- OCH KOLAPAJ

BOTTEN
60  g osaltat smör
4 dl krossade digestivekex
3 msk florsocker med chokladsmak
KOLALAGER
400 g kondenserad mjölk
75 g osaltat smör
1 dl råsocker flor
CHOKLADLAGER
200 g mörk choklad
1 ½ dl vispgrädde
2 msk mörkt muscovadosocker
40 g osaltat smör

Botten: Smält smöret.
Kör digestivekexen i en matberedare till ett kexsmul, blanda sedan det
smälta smöret med kexsmulet och florsocker med chokladsmak.
Tryck ut kexsmulet i en form med löstagbar kant.
Låt stelna i kylskåp.
Kolalagret: Blanda kondenserad mjölk, smör och råsocker flor i en
tjockbottnad kastrull och värm på svag värme tills allt har smält.
Koka upp och koka därefter tills blandningen har tjocknat, ca 8 min.
OBS! Rör hela tiden, annars bränner det fast!
Låt svalna något innan fyllningen hälls i pajskalet.
Ställ kallt tills kolan har stelnat.
Chokladlagret: Tryck sönder chokladen och blanda den med grädde,
muscovadosocker och smör i en kastrull.
Värm på svag värme tills allt smält till en jämn smet.
Låt chokladsmeten svalna något innan den hälls över kolalagret i pajskalet.
Ställ kallt tills allt har stelnat.
Servera med grädde, och kanske några färska bär.

1 kommentar: