tisdag 20 december 2011

Pepparkaksskorpor

Dessa blev supersmaskiga!
Är inte så förtjust i ingefära, men här var det alldeles lagom.
PEPPARKAKSSKORPOR
150 g valnötter
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 dl honung
1 ägg
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
ev. fint rivet skal från 1 citron
1 msk vaniljsocker
350 g vetemjöl (knappt 6 dl)
2 tsk bakpulver

Hacka valnötterna grovt.
Rör smör, socker o honung poröst.
Blanda i ägg, nöthack, kryddor, citronskal o vaniljsocker.
Blanda ner vetemjöl med bakpulver.
Forma degen till 6 runda längder.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 200 grader ca 15 min tills de har fått lite färg.
Låt svalna något.
Skär längderna i sneda bitar o lägg dem med snittytan uppåt.
Grädda ytterligare ca 10 min.
Yummie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar