onsdag 4 maj 2011

Chokladmuffins med hallon

CHOKLADMUFFINS MED HALLON

Ca 20 små muffins
50 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
1 dl kakao
75-100 g hallon
GLASYR:
100 g mörk choklad
1 msk ljus sirap
35 g smör

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
Häll i mjölken och det smälta matfettet.
Blanda smeten noga.
Fördela smeten i dubbla små muffinsformar, fyll formarna till 2/3.
Tryck i några hallon i varje muffin.
Grädda i ugnens mitt ca 15 min, känn efter med sticka om de är klara.
Smält chokladen.
Rör ner sirap och matfett och rör smeten slät.
Låt den kallna men rör då och då tills den är tjock och precis på väg att stelna.
Bred eller spritsa glasyren på muffinsen.
Låt stelna och servera.

TIPS! Byt ut hallonen mot blåbär, eller hoppa över bären helt!
Helt fantastiskt goda muffins, med perfekt konsistens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar