söndag 29 januari 2012

Farmor Bittes tårta

I onsdags fyllde barnens Farmor år, o vem tror ni gjorde tårtan? :)
Det blev en botten, som var nåt mellanting mellan kladdkaka o vanlig tårtbotten.
Sedan lade jag på en massa vispad grädde, o på det en MASSA färska bär.
Mums!
Bottnen var nog inne i ugnen nån minut för länge, den blev aningen torr, men annars var det en smaskig tårta.
Lagom avancerad också, ibland vill man bara göra något enkelt.
Här kommer receptet på botten:



CHOKLADTÅRTA
250 g mörk choklad
200 g smör, rumsvarmt
3 dl socker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält chokladen över vattenbad.
Låt den svalna lite.
Vispa smör och socker mjukt o fluffigt med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten.
Rör ner chokladen.
Vänd försiktigt ihop till en smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Kakan kan gärna vara lite kladdig.
Låt kallna.

Sedan är det bara till att garnera den på valfritt sätt!

1 kommentar: