Det blev en "Succékaka", som jag säkert inte ätit på 15 år.
O den var precis så god som jag mindes den!
Här kommer receptet:
SUCCÉKAKA
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
GLASYR
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad
100 g smör
GARNERING
Flagad mandel
Smält smöret i en kastrull.
Ta den av värmen o rör ner socker o ägg.
Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker o bakpulver i en skål.
Rör ner mjölblandningen i kastrullen.
Bred ut smeten i en långpanna med smort bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader 15-20 min.
Vänd kakan upp o ner på bakplåtspapper.
Dra försiktigt bort pappret på kakan.
Gör glasyren:
Blanda grädde, socker, sirap o choklad, i bitar, i en kastrull.
Låt koka under omrörning tills glasyren tjocknar o chokladen smält, 10-15 min.
Ta den av värmen o rör ner det kalla smöret i klickar.
Bred glasyren över kakan o strö över flagad mandel.
Låt kakakn kallna, o skär den sedan i rutor.
LYCKA TILL!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar